Door te bouwen met grondstoffen die steeds weer aangroeien, zoals vlas, vezelhennep, olifantsgras of stro, kan op een duurzame manier worden voorzien in de behoefte aan duurzame bouwmaterialen, maar die bv ook bijdragen aan biodiversiteit, waterkwaliteit en de reductie van CO2 en stikstof. Willen we binnen onze planetaire grenzen door blijven bouwen, dan is het nu tijd om te kijken hoe we dit ook duurzaam kunnen doen!

Voor wie is deze training en wat levert hij je op

Ben je werkzaam in de bouw, vastgoed of corporatiesector, dan is onze training dé manier om kennis te maken met biobased (ver)bouwen. In een dagdeel nemen we je naast de theorie ook mee in de toepassingen. In verschillende deelsessies leer je meer over een aantal biobased materialen, die NU beschikbaar en heel goed toepasbaar zijn. Dit doen we onder andere door je in de praktijk met deze biobased materialen te laten werken.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen

  • Waarom is biobased bouwen zo actueel
  • Beschikbaarheid van biobased materialen
  • Toepassingen en eigenschappen
  • Hoe verwerk je biobased materialen
  • Certificering en brandveiligheid

BMN is ketenpartner in de biobased keten ‘Boeren voor Biobased Bouwen”. Binnen deze regionale ketensamenwerking, van plant tot pand in regio Stedendriehoek, wordt met diverse ketenpartners gewerkt aan de vezelteelt en toepassing hiervan voor biobased bouwmaterialen.

Aanmelden voor deze training

1
2
3

Persoonlijke gegevens

Ik meld mij aan voor de locatie*