Over Greenworks

Circulair en duurzaam bouwen is tegenwoordig de norm. Maar hoe weet je welke materialen daadwerkelijk duurzaam zijn? En hoe kies je de materialen die daarbij óók een positief effect hebben op het comfort en de beleving van de eindgebruiker? Het Greenworkslabel geeft je het inzicht en het keuzegemak dat je zoekt.

Eén score, direct inzicht

Elk Greenworks-product beschikt over een productinformatieblad waarop staat welke duurzame kenmerken het product heeft. Zoals informatie over grondstoffen, de productie, de toepassing en de verpakking. Ook vermeldt het aan welke labels, certificaten en keurmerken (FSC®, PEFC™, DuboKeur, Cradle to Cradle) het product voldoet.

Al die eigenschappen leiden samen tot een Greenworksscore van maximaal 22. Iconen geven daarnaast weer hoe het product scoort op aspecten als luchtkwaliteit, visueel comfort, geluidsisolatie en andere factoren die van invloed zijn op het comfort.

Zo zie je snel én onderbouwd welk product de betere keuze is!

Hét duurzaamheidslabel

Het Greenworkslabel kwam tot stand in samenwerking met de Rijksoverheid en rekeninstrumenten zoals GPR Gebouw en BREEAM-NL. Het wordt daardoor breed gedragen in de branche. Uniek is de focus op het gebruiksgemak en het inzicht dat het label geeft in duurzaamheid én comfort.

De missie van Greenworks is om de referentie in duurzaam bouwen te zijn en te blijven door het meest duurzame assortiment bouwmaterialen te leveren als onderdeel van onze intrinsieke motivatie om maatschappelijk verantwoord te willen ondernemen.

Wie zit er achter Greenworks?

Greenworks is onderdeel van de BMN Groep.
BMN biedt haar klanten verschillende diensten en oplossingen. Met elkaar de kwaliteit van de bouw vergroten, daar gaan we voor. Dat doen we door de helpende hand te bieden met onze expertises, innovaties en door nieuwe oplossingen te bedenken voor een fijner en toekomstgericht leven. Greenworks is ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het creëren van een betere, comfortabelere en duurzaam gebouwde omgeving.

In Greenworks participeren de installatietechnische groothandels Wasco en Oosterberg.

Op deze manier kunnen wij je integrale oplossingen bieden. Bouw en installatie tezamen.

Greenworks: de ideale co-maker en kennispartner

Wil je meer weten over Greenworks?

Neem dan contact op